Saveti

Kako izlečiti ispucale krajeve kose?

serum kerastase za ispucale krajeve kose

Od ispucalih krajeva do gubitka kose – stručnjaci razlikuju vrste oštećenja kose. Danas pričamo o tome kako izglečiti najčešću vrstu oštećenja kose – ispucale krajeve.

Čak i ako preduzimate maksimalne mere predostrožnosti poput pravljenja većih pauza u korišćenju toplotnih aparata za negovanje kose, redovnog korišćenja maski za kosi i pauziranja maksimalnog između farbanja kose u određeneom trenutku vaša kosa i dalje može pokazivati znake oštećenja. Neki od najvećih krivaca za oštećenje kose poput vezivanja kose u rep, stresni životni događaji, mogu uzeti ozbiljan danak.

serum kerastase za ispucale krajeve koseAko primetite da vašoj kosi nedostaje sjaja, hidratacije ili gustine, možda je vreme da dijagnostikujete problem i poradite na rešenju. Posetite neke od naših salonau Belvilu i posavetujte se sa našim saradnicima uz besplatnu dijagnostiku kose koju nudimo. Saznajte kakve vrste oštećenja imate i oni će vam preporučiti adekvatnu negu za vašu kosu.

Ispucali krajevi

Nije vam potreban mikroskop da biste i sami uočili ispucale krajeve. Nekoliko znakova može vam pomoći da otkrijete da imate ovu vrstu oštećenja. Kada se kraj pramenova kose podeli na dve ili više glava ili ako se osovina kose oseća grubo vaši krajevi su ispucali. Ovakva vrsta oštećanja nosi sa sobom posledicu da kosa vremenom slabi.

U ovom slučaju, skraćivanje kose je zaista najbolji savet za rešavanje ispucalih krajeva. Preporuka je da se krajevi skraćuju na svaka dva meseca sve dok se kosa ne oporavi. To ne mora biti neko drastično menjanje frizure.

Mi toplo preporučujemo da u vašu hair beauty rutinu uvrstite i serum iz linije Resistance. Prva nega za korigovanje ispucalih krajeva – Sérum Thérapiste. Ovaj proizvod je savršen poslednji korak za zaštitu od toplote i pružanje dodatne doze mekoće središnjem delu kose i krajevima. Ovaj proizvod se može nanositi na vlažnu i suvu kosu. Dodatne prednosti su mu što trenutno zaceljuje i zatvara krajeve kose, a pojava ispucalih krajeva je smanjena.

Serum možete poručiti OVDE.

Ovo je samo jedan od najčešćih oštećenja kose, a u narednim blogovima osvrnućemo se i na druge.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com