Saveti

Kako stilizovati šiške kada ne želite da ih fenirate

kako sakriti šiške i njihova stilizacija

Većina žena ima odnos ljubavi i mržnje sa šiškama. Kada vaše šiške “sarađuju”, ona uokviruju vaše lice, daju vašoj kosi poseban stil, a sa njima možete čak i učiniti da izgledate mlađe. Pomislite na sve poznate ličnosti koje su isprobale šiške sa vrhunskim šik rezultatima: Aleksa Čang, Dakota Džonson, Keri Vašington, pa čak i Džej Lo u jednom trenutku.

Ali stvar u vezi sa šiškama je da nisu baš jednostavne za održavanje. Svako sa šiškama može potvrditi da ćete se često puta probuditi sa šiškama koje su “svuda” na vašem čelu, nego da će svaka dlaka biti na svom mestu. Za oblikovanje šiški je potrebna veština.

Ako ste od onih dama koje imaju frizuru koja podrazumeva šiške onda ste i vi ponekad želele da ih “sakrijete” uz pomoć najlakših trikova. Ovo su neki od njih…

kako stilizovati šiškeIskoristite dodatke za kosu

Ovo je najjednostavniji način da ih sklonite sa čela. Ponesite rajf u omiljenoj boji ili pak traku za glavu.

Sklonite ih šnalama

Ne volite da nosite rajfove niti trake za glavu? Upotrebite atraktivnu šnalu za kosu i zakačite šiške sa strane.

Isprobajte novu frizuru

Nećete ih fenirati, ali ipak imate vremena za brzu stilizaciju? Napravite bočni razdeljak a šiške “podignite” uz pomoć laka za kosu sa jakim držanjem.

kako stilizovati šiškeKosa na razdeljak

Bez obzira na dužinu vaših šiški, stilizovanjem na srednji razdeljak sklonićete ih sa čela. Uz pomoć gela za kosu zagladite ih iza ušiju.

Pletenice

Od šiški ispletite dve jednake pletenice. Ukoliko imate dužu kosu ispletite ih do pola. Budite kreativne.

Wet look

Ne vole svi ovaj popularan trend, ali za one koje vole je odličan način da sklonite šiške sa lica. Za neku posebnu svečanu priliku odlučite se za ovaj korak.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com