Saveti

Kako se pravilno koristi maska za kosu

Kako se korsiti maska za kosu

Baš kao što maska za lice utiče na negu i hidrataciju kože, tako i maska za kosu deluje na sličan način – da poboljša izgled i zdravlje vaše kose.  Maske za kosu mogu se nazvati i tretmanima dubokog kondicioniranja ili intenzivnim regeneratorima za kosu. Ono po čemu se razlikuju od instant regeneratora je to što su sastojci obično koncentrisaniji, a maska se ostavlja na kosi duže – negde od 20 minuta do nekoliko sati.

Kako se pravilno koristi maska za kosuMnoge vrste maski za kosu mogu se praviti kod kuće od sastojaka koje možda već imate u kuhinji, poput banana, meda ili čan žumanaca. Ili, ako ne želite da ih sami pravite, postoje mnoge vrste unapred napravljenih maski za kosu koje su gotovo svuda dostupne.

Danas ćemo detaljnjije razmotriti prednost maski i kako ih koristiti.  Bez obzira da li imate farbanu, suvu, oštećenu ili kosu sklonu opadanju, važno je masku koristiti na pravilan način.

Masku za kosu treba naneti na opranu kosu prosušenu peškirom. Prstima ravnomerno rasporedite masku po celoj kosi. Umasirajte proizvod od korena do vrhova, a zatim prstima “češljajte” kosu.

Da biste poboljšali efekat maske umotajte kosu u topao peškir najmanje 10 minuta. Ostavite masku da deluje do 20 minuta u zavisnosti od stanja vaše kose. Temeljno isperite kosu hladnom vodom koja će kosi dati još veći sjaj.

Idealno bi bilo da masku koristite svaki put kada operete kosu, ali jednom nedeljno je minimum. Ukoliko imate veoma suvu ili kovrdžavu kosu savetujemo redovno korišćenje maske kao i to da je ostavljate preko noći umotanu u peškir.

Izbegavajte češljanje kose češljem nakon što nanesete masku. Neka vaša kosa upije što više hranljivih sastojaka iz proizvoda.

Korišćenje maski za kosu ima svojih prednosti, a one se razlikuju u zavisnosti od sastojaka i vašeg tipa kose. Uopšteno govoreći, prednosti uptrebe maske za kosu uključuju:

  • sjajniju i mekšu kosu
  • dodatno hidriranu
  • umanjeno lomljenje i oštećenje kose
  • više anti frizz efekta
  • zdravije vlasište
  • jaču kosu

Iskoristite pun potencijal maske za kosu jer je ona ključna u nezi kose. Sve maske za kosu koje su dostupne preko naše ONLINE predavnice možete pogledati OVDE

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com