Saveti

Kako da negujete i stilizujete vaš prirodni tip kose?

kako da negujete i stilizujete kosu

Nedavno smo objavili blog na temu vodiča koji vam treba kako biste odredili svoj prirodni tip kose. Sada kada ste utvrdili koji je vaš tip kose, vreme je da saznate i kako da svoju kosu negujete i stilizujete na najbolji mogući način.

Ravna kosa

Ravna kosa ima tendenciju da postane masna i ravna. Najbolje je izbegavati teške serume i lakove. Prečesto pranje kose može dovesti do stvaranja više ulja na koži glave. Suvi šamponi i sprejevi za teksturu su najbolji za osobe sa ravnom kosom.

Najprikladnija frizura – tupi rez do brade.

Tip 1A: Pošto ovoj kosi nedostaje volumen, birajte slojevite rezove da biste dodali osećaj volumena.

Tip 1B: Birajte čuvene “updos” frizure i zalizane lookove.

Tip 1C: Razmislite o slojevitim rezovima i kratkim frizurama.

Talasasta kosa

Tip 2A: Kosa je obično ravna od korena do nivoa očiju. Od nivoa očiju do krajeva, nastaju labavi talasi. Ne želite da izravnate te talase, već da ih definišete. Koristite gelove i izbegavajte kreme i proizvode za negu kose na bazi ulja.

Tip 2B: Kosa je kovrdžava od oko nivoa očiju do vrhova. Da biste istakli ove kovrdže pomoću balayage-a, možete razmisliti o farbanju pramenova kose.

Tip 2C: Kod ovog tipa, definisane kovrdže u obliku slova S počinju od temena. Kosa tipa 2C je “čupava”. Zato koristite difuzor kada sušite fenom, tako da toplota ne bi učinila kosu još kovrdžavom.

Kovrdžava kosa

Tip 3A: Ova vrsta kose ima kovrdže u obliku slova S i formiraju labave lokne. Da biste zadržali prirodnu teksturu, ne češljajte kosu grubo. Najprikladnija frizura za vas je opušteni rep.

Tip 3B: Ove kovrdže su nešto deblje od tipa 3A. Dodajte puno hidratantnih sastojaka kao što su aloe vera, shea puter, itd. u svoju kosu. Izbegavajte sulfate i silikone jer oni mogu ukloniti prirodnu vlagu.

Tip 3C: Ove lokne su čvrste i savršeno se definišu. Koristite balzam da biste raspetljali kosu jer je ova vrsta kose sklona lomljenju.

Tipovi kose su zasnovani na načinu na koji se vaša kosa uvija. Ravna, talasasta, kovrdžava kosa su osnovni tipovi kose sa dodatnim podtipovima. Što se više uvijaju, veća je hidratacija potrebna vašoj kosi. Konsultujte se sa svojim stilistom za najbolje proizvode i frizure za vaš tip kose.

Naša topla preporuka su Kerastase linije za negu kose, a sve ih možete pronaći na našem sajtu.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla