Ovo su najefikastniji saveti i preporuke kako da neguješ kosu tokom zime. Budi istrajna i rezultati će biti vidljivi.

Izbegavajte često pranje kose

Često pranje kose šamponima uklanja njena prirodna ulja, uzrokujući dalju suvoću i iritaciju. Ne perite kosu šamponom više od dva puta nedeljno. Koristite blagi šampon bez sulfata da biste održali prirodnu ravnotežu vlage.

Kondicioniranje kose na pravi način

Nikada ne preskačite regenerator tokom zime. Koristite gusti, kremasti regenerator koji sadrži prirodna ulja poput kokosovog, maslinovog, jojoba ulja i shea putera za duboku hidrataciju i ishranu.

Nedeljno koristite masku za regeneraciju

Maska za kosu sa hranljivim i hidratantnim sastojcima neguje kosu. Ova maska hidrira suve pramenove, poboljšava rast kose, dodaje sjaj i omekšava kosu.

Redovno skraćujte krajeve

Suv i hladan vazduh zimi izaziva lomljenje kose i ispucale vrhove. Trenje od šešira i šalova dodatno opterećuje kosu. Da biste to sprečili, sraćujte krajeve svakih 4-8 nedelja. Ovo održava vašu kosu svežom zimi.

Hranite se zdravo da bi vaša kosa bila zdrava

Hrana bogata proteinima je korisna za zdravlje kose. Povećajte unos svih osnovnih namirnica bogatih vitaminima poput šargarepe, jaja, bundeve i bobičastog voća.

Nabavite ovlaživač

Sobni grejač suši vazduh u vašoj sobi a ujedno loše utiče na kosu tako što je oštećuje. Ovlaživači pomažu u balansiranju nivoa vlage u prostoriji, s toga će kosa biti manje izložena suvom vazduhu.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com