Saveti

Jednostavni saveti kako da negujete talasastu kosu

nega talastaste kose

Pitate se kako da upravljate svojom talasastom kosom? Iako talasasta kosa izgleda prelepo, mnoge dame se bore da je održavaju i upravljaju njom. Sa teksturom koja je negde između kovrdžave i ravne kose, talasasta kosa zahteva mnogo nege i pažnje.

Nije svaki proizvod za negu kose pogodan za talasastu kosu. Zbog toga je neophodno znati šta da koristite za svoje talase. Danas ćemo vas voditi kroz proces brige o vašim talasastim pramenovima.

Koje su karakteristike talasaste kose?

  1. Talasasta kosa nije ni potpuno kovrdžava ni potpuno ravna. Kosa pri temenu je ravna kao ravna kosa, ali ostatak dužine kose ima talase.
  2. Talasasta kosa se menja veoma često. To je izuzetno svestran tip kose koji se menja tokom vašeg života. Ponekad su talasi teški, dok su ponekad labavi. Takođe, vaša frizura u velikoj meri utiče na izgled vaših talasa.
  3. Talasasta kosa često može biti teška ili preteška. Ali to isključivo zavisi od vašeg tipa kovrdža.
  4. Još jedna karakteristika talasaste kose je kovrdžanje. Vaši talasasti pramenovi su kovrdžaviji od drugih tipova kose.

Kako da se brinete o svojoj talasastoj kosi?

Hidrirajte kosu

Talasasta kosa ima tendenciju da bude kovrdžava. Zato vam mora biti cilj da vaša kosa bude hidrirana. Da bi vaša kosa bila hidrirana, stručnjaci preporučuju korišćenje šampona za čišćenje i hidrataciju. Pokušajte da izbegavate šampone koji sadrže sulfate, jer uklanjaju masnoću sebuma sa vlasišta i čini kosu suvom.

Duboko kondicioniranje

Talasasta kosa je svetliji oblik lokna. Stručnjaci sugerišu da su lokne sklone lomljenju zbog kovrdžanja. Zbog toga je talasastoj kosi potrebna dodatna nega. Dodavanje dubokog kondicioniranja vašoj rutini nege kose je neophodno za lečenje kovrdžavosti. Osim toga, dubinsko kondicioniranje će popraviti oštećenja kose kao što su ispucali vrhovi i hrapavost. Takođe će dodati malo sjaja vašim talasima.

Izbegavajte fen za kosu

Fen za kosu je alat za zagrevanje i može oštetiti kosu. Zbog toga je najbolja opcija izbegavanje fena za kosu i sušenje kose na vazduhu. Sušenje na vazduhu će dodati odskakanje vašim prirodnim talasima. To će smanjiti kovrdžavost i dati vam glatkiju teksturu.

Nanesite serum

Pošto talasasta kosa uglavnom pati od dehidracije i nedostatka vlage, serumi za kosu mogu pomoći u kontroli talasastih pramenova. Potražite serum koji će učiniti pramenove vaše kose jačim.

Svoju idealnu negu talastaste kose pronađi na našoj Kerastase stranici.

Do neke naredne teme,

Vaša Paolla