Saveti

Iznenađujuće prednosti masaže vlasišta

prednosti masaže vlasišta

Da li si znala da bez pravilne masaže vlasišta, nijedna sesija masiranja kose nikada nije potpuna? Možda ćeš nakon čitanja ovog teksta biti iznenađena kada saznaš kako ova jednostavna praksa može da promeni zdravlje kose. Danas otkrivamo prednosti masaže vlasišta i zašto je on ključni element u svakoj rutini nege kose.

Šta ja masaža vlasišta?

Masaža skalpa je u osnovi vrsta masaže glave koja uključuje upotrebu vrhova prstiju. Masaža skalpa se obično pojačava prirodnim uljem za negu kože glave. Vrhovima prstiju pravite male krugove sa uljem po celom vlasištu, oko 5 minuta. Drugi način je da koristite masažer za skalp, koji simulira pritisak vrhova prstiju.

Neke od prednosti masaže vlasišta

Stimuliše rast kose

Nekoliko studija i istraživanja podržavaju činjenicu da masaža vlasišta stimuliše folikule da proizvode kosu. Masaža vlasišta podstiče povećan protok krvi u folikulima dlake, poboljšavajući cirkulaciju koja podstiče rast kose. Neka istraživanja takođe pokazuju da masaža vlasišta može stimulisati rast deblje kose. Da biste uživali u ovim prednostima, masažu vlasišta treba raditi redovno, najmanje dva puta dnevno.

Povećava apsorpciju proizvoda

Masiranjem skalpa izvlačite maksimum iz svojih proizvoda za negu kose. Masiranjem kože glave proizvodi poput šampona, ulja za kosu i maske mogu efikasnije da prodiru i deluju u vašu korist.

Sprečava napetost i zatezanje

Vaše vlasište može doživeti napetost i zatezanje nakon nanošenja mnogih preparata ili neke zahtevne frizure, a masaža skalpa može pomoći u tome. Redovne masaže vlasišta ublažavaju napetost i zatezanje kože glave, sprečavajući probleme kao što su bol i glavobolja.

Piling

Masaže skalpa pomažu u uklanjanju mrtvih ćelija kože, podstičući čisto i uravnoteženo okruženje vlasišta. Ovo smanjuje mogućnost da potencijalno dobijete perut.

Podiže raspoloženje

Svi znamo da je masaža povezana sa opuštanjem. Studije pokazuju da je masaža koja posebno cilja na vašu glavu i skalp posebno korisna za povećanje mentalnog zdravlja i blagostanja. Masaže vlasišta oslobađaju serotonin, hormon koji igra ulogu u poboljšanju raspoloženja. Čak i pet minuta masaže dnevno na suvoj kosi nanošenjem seruma može rezultirati dugotrajnim blagodetima za vaše vlasište i kosu.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla