Saveti

Da li treba da operem kosu pre farbanja?

da li treba ofarbati kosu pre farbanja

Farbanje kose može učiniti da izgledate privlačnije, podiže samopouzdanje i može mnogo govoriti o vašoj ličnosti. Ako farbate kosu po prvi put, sigurno ste uzbuđeni. Međutim, postoji nekoliko stvari koje treba da imate na umu pre nego što krenete na farbanje kose. Pored odabira prave boje i farbe za kosu, takođe je važno da se dobro brinete o svojoj kosi pre nego što je farbate. A jedno od čestih pitanja na koje treba da znate odgovor jeste – da li treba da operem kosu pre farbanja?

Kako da pripremim kosu za farbanje?

Farbanje kose je u modi poslednjih nekoliko godina i za žene i za muškarce. Ako pogledate statistiku učestalost farbanja kose je 2-3 puta u 6 meseci.

Proces farbanja kose uključuje upotrebu mnogih jakih hemikalija na vašoj kosi. Ovo može izazvati lomljivu kosu. Zbog toga je važno da kosu pružite negu pre nego što je farbate. Evo kako pripremate kosu pre farbanja da biste sprečili štetu.

Najbolji način da se brinete o svojoj kosi pre farbanja jeste da je duboko nahranite. Možete masirati kožu glave noćnim serumom i ostaviti preko noći. Operite ga sledećeg dana. Ili, takođe možete nauljiti kosu pola sata pre pranja. Držite se dalje od alata za oblikovanje kose pre farbanja. Frizeri takođe savetuju da izaberete boju kose koja je unutar dve nijanse vaše prirodne kose. Ako izaberete previše tamnu ili svetlu boju, biće potrebne jake hemikalije koje mogu oštetiti vašu kosu i kožu glave.

Pranje pre ili posle farbanja?

Uobičajen je mit da ne treba da perete kosu pre farbanja jer prljava kosa brže hvata boju. Međutim, na dan farbanja važno je da kosa bude čista. Zbog sebuma i masne kose boja ne primi dovoljno dobro kao kada je čista. Ako koristite sprej za sede ili suvi šampon važno je da operete kosu pre nego što dođete na farbanje. Takođe, ako radite tehnike poput balajaža ili air toucha važno je da vam kosa bude čista da bi mogla lepo da se natapira. Tako da odgovor je DA, važno je da vam kosa bude čista da bi imali dobre rezultate i dobru pokrivenost sede kose.

Istina je da kosu uopšte ne treba farbati ako je prljava. Neoprana kosa neće imati samo višak ulja, već će sadržati i prljavštinu i znoj. Pošto znoj sadrži amonijak, može izazvati oksidaciju i možda ćete dobiti drugačiju boju od očekivane. Takođe, višak nakupljanja neće dozvoliti da boja prodre u kosu. To može dovesti do neujednačenog farbanja kose. Zbog toga je neophodno da kosu operete blagim šamponom pre farbanja.

Vidimo se u salonu na farbanju, čekamo vas.

Vaša Paolla