Saveti

5 znakova da imate suvu kovrdžavu kosu

znakovi da imate suvu kovrdžavu kosu

Suva kovrdžava kosa može se prepoznati na mnoge načine. Nekoliko znakova koji ukazuju na to da vaša kovrdžava kosa postaje suva i da imate suvu kovrdžavu kosu su u nastavku:

Ispucali krajevi

Ispucali krajevi možda neće izgledati mnogo loše u početku, ali su oni znak upozorenja za oštećenu suvu kosu. Ekstremna suvoća uzrokuje ispucale krajeve i ako ih ne tretirate na vreme, može dovesti do većih problema.

Neukrotiva kosa

Malo neukrotivosti je normalno kod kovrdžave kose, ali ako ta neukrotivost ne nestane čak ni nakon pranja i kondicioniranja vaše kose, onda to može biti problem.

Dosadna i bez sjaja kosa

Vaše vlasište proizvodi ulje sebuma da bi vaša kosa bila vlažna. Kada postoji manja proizvodnja sebuma, vaše vlasište može postati suvo, prirodno, zbog čega vaša kosa izgleda bez sjaja.

Hrapavost

Znak nezdravo oštećene kose je hrapavost. Ako je vaša kosa zdrava, trebalo bi da bude meka i glatka.

Zamršena kosa

Ako vam se lokne vrlo često zapetljaju, to može biti zato što vam se kosa izuzetno osušila.

Zašto je vaša kovrdžava kosa suva?

Kovrdžava kosa je uglavnom gusta i zato joj treba više pažnje. Mnogi faktori mogu dovesti do oštećenih lokna. Oštećenje vaše kose može biti uzrokovano:

Prekomernim korišćenjem šampona

Pranje kose šamponom čisti prljavštinu i zagađivače sa vašeg vlasišta. Ali svakodnevno pranje šamponom može prekinuti proces proizvodnje prirodnog ulja u vašem skalpu. Ako se proizvodnja ulja sebuma smanji, to će učiniti vaše vlasište i kosu suvim i dosadnim.

Prekomerna upotreba alata za oblikovanje

Mnogi ljudi koriste alate za oblikovanje kose kao što je pegla za kosu, za upravljanje kovrdžavom kosom. Ali ako ih veoma često koristite, možete oštetiti vaše lokne. Ovi alati zagrevaju vašu kosu da biste je oblikovali u novi oblik. Zagrevanje čini vašu kosu izuzetno suvom i sklonom lomljenju.

Manje proizvodnje sebuma

Glavni razlog za suvu kosu je manja proizvodnja sebuma i to se može dogoditi iz različitih razloga. Iako je upotreba previše šampona jedan od razloga, određeni lekovi takođe mogu smanjiti proizvodnju sebuma u ​​vašem telu.

Proizvodi na bazi hemikalija

Zbog izuzetno užurbanog načina života, većina vas možda neće imati vremena da odabere pravi proizvod za svoju kosu. Korišćenje pogrešnih proizvoda koji su puni štetnih hemikalija neće odgovarati vašem tipu kose. Upotreba ovih proizvoda čini vašu kosu suvom, dosadnom i oštećenom.

Izbeljivač za kosu

Ako ste izbelili kosu bez preduzimanja potrebnih mera predostrožnosti, to može negativno uticati na vašu kosu. Izbeljivač je dovoljno moćan da kosu učini suvom i grubom. Takođe može dovesti do opadanja kose.

Izlaganje suncu

Prekomerno izlaganje suncu može izazvati ozbiljna oštećenja kose. Uništava spoljašnji sloj dlake i čini kosu dosadnom i izuzetno lomljivom.

Sprečite suvoću vaše kovrdžave kose i isprobajate liniju namenjenu negovanju baš kovrdžave kose.

Do neke naredne teme,

Vaša Paolla