Inspiracija

Modna inspiracija i ikona panka: Vivijen Vestvud

vivijen vestvud pank ikona

Vivijen Vestvud je britanska modna dizajnerka i poznata feministkinja koja se takođe izdvaja koja po svom ekscentričnom stilu. Za nju važi i to da je velika dama pank roka, doajen britanske mode i jedna od najuticajnijih začetnica trendova u novijoj istoriji.

vivijen vestvud pank ikonaInspiriše kako u svetu mode, tako i mnoge žene širom sveta svojim upečatljivim izjavama i citatima. Danas smo izdvojili neke od najupečatljivijih koji će se dugo pamtiti.

“Moja odeća ima priču. Ona ima svoj identitet, karakter i svrhu. Odeća koju stvaram postaje pravi klasik jer priča svoju priču.”

“Ne pokušavam da radim nešto drugačije pokušavam da radim istu stvar ali na drugačiji način.”

“Imate zanimljiv život ako nosite impresivnu odeću.”

“Morate ulagati u svet, morate čitati, morate posećivati muzeje, morate učiti o biljkama. Morate početi da volite svet i znati sve genijalnosti ljudskog roda. Neverovatni smo ljudi.”

Menjajući modu svojim jedinstvenim pogledom na nju, ova britanka dokazala je više puta zašto je toliko cenjena u modnom svetu. Danas je Vivijen više od „punk dame“ kakvu su joj titulu dodelili. O tome koliko joj se dive dokaz je i snimljen dokumentarac pre dve godine pod nazivom “Punk, Icon, Activist”.

vivijen vestvud pank ikona

“Nije bilo panka pre mene i Malkoma. I ono što treba da znate o panku jeste to da je bio prava eksplozija… I ono što ja trenutno radim je pank i uvek će ga biti u mom radu.”

“Pinokio. To je filozofija mog života. Tako nestašnan, tako buntovan, ali sa zlatnim srcem, koje ga je na kraju i spasilo.”

“Ja sam prva osoba koja je imala frizuru pank roka.”

Vivijen Vestvud je odavno stekla perfektnu reputaciju kao dizajnerka, pa je od britanske kraljice Elizabete 1992. godine dobila odlikovanje Officer of the Most Excellent Order of the British Empire, a godine 2006. i više odlikovanje – titulu dame.

Ostaće upamćena po naslovnici britanskog magazina „Tatler“ iz 1989. godine. Sa mnogo stila dizajnerka, Vivijen Vestvud pozirala je u kostimu dizajniranom za Margaret Tačer, kod koje je pisalo pankerskim fontom: „This woman was once a punk.“

Kada kažemo pank, mislimo Vivijen Vestvud.

Do neke naredne teme,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com