Inspiracija

Najbolji aksesoari i dodaci za kosu

detalji za kosu i aksesoari

Bez obzira da li ste ljubitelj aksesoara za kosu ili želite da dodate malo posebnog pečata postojećoj frizuri, dodatak za kosu može biti odlično rešenje za svaku situaciju.

Svečane prilike su odličan povod da upotrebite svoje omiljene detalje za kosu. Ali isto tako, oni mogu da nadograde i  vaš svakodnevni look. Jedno je sigurno, a to je da kad god ih koristite, dodaci za kosu daju poseban pečat svakoj frizuri.

Dodaci za kosu koje svaka žena ima

detalji za kosu i aksesoariFrancuske igle za kosu

Vaš najjednostavniji konjski rep ili pak skupljena kosa u punđu dobijaju poseban oblik sa jednom velikom iglom za kosu. Ovde je reč o ukosnici koju najčešće nose Francuskinje, a one su velike dvokrake ukosnice u obliku slova „U“. Sa njima možete kako pričvrstiti tako i podići deo kose po želji. Najčešće su neophodan dodatak onim damama koje imaju srednju do gustu kosu. Zagarantovan šik izgled sa ovim detaljem.

Trake za glavu

Neko ko je s vremenom popularizovao nošenje traka za glavu svakako je bila čuvena Brižit Bardo. Sećate se kako je ona svoju kosu na najjednostavniji način upotpunjavala ovim detaljem? Ovom dodatku treba samo nekoliko sekundi da bi vašu kosu osvežili i učinili je atraktivnijom. Još ako izaberete traku u svojoj omiljenoj boji ili printu – nema greške.

Ukosnice za kosu

Nešto slično pomenutim iglama za kosu, ukosnice su takođe neizbežan dodatak za kosu. Raznovrsnost njih je najbogatija, a na vama je da izaberete one koje su najklasičnije, do onih sa ukrasnim cirkonima, biserima i slično. Često smo imali prilike da viđamo i efektne verzije ovog dodatka u vidu naziva nekog brenda ili neke reči.

Šnale štipaljke za kosu

Najbliža alternativa gumicama za kosu, jesu velike šnale štipaljke. To su one šnale koje imaju više zupčanika na svakoj strani da obuhvate što veću količinu kose. One čine stilizovanje vaše kose neverovatno brzim. Najpopularniji način da ih nosite je da jednostavno pokupite svu kosu, uvrnete je uz potiljak i koristite šnalu da je učvrstite na mestu. Savršen je i za one sa kraćom kosom da vam duži pramenovi ne bi padali na lice.

Manje šnale za kosu

To su najčešće one šnalice koje su u vidu štipaljki ili manje metalne šnale. Njih koristite u gotovo svim svakodnevnim stilizacijama kose i uvek su vam na dohvat ruke. Sa njima možete eksperimentisati kada je reč o veličinama, bojama, ukrasima na njima.

Gumice za kosu

Bilo da su manje ili veće one su propratni detalj gotovo svakoj frizuri koja podrazumeva pokupljenu kosu. Naročito su atraktivne ukoliko su gumice u jarkim bojama naročito kada su deo stilizacije frizura za letnje mesece.

Do neke naredne teme,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com