Inspiracija

Najbolje frizure Veronike Lejk

frizure veronike lejk

Jedna od najpopularnijih holivudskih ličnosti četrdesetih godina svakako je bila glumica Veronika Lejk. Najpoznatija je u filmskom svetu bila po svojim ulogama fatalne žene zajedno sa Alanom Ladom.

frizure veronike lejkKada je reč o njenom fizičkom izgledu u prvi plan je uvek bila njena duga kosa. Najčešće su dominirale bujne lokne koje su na njenoj plavoj kosi izgledale veoma glamurozno. Upravo se njene plave lokne smatraju najboljom definicijom starog holuvudskog glamura.

Od njene glavne uloge u filmu „ I Wanted Wings“ iz 1940. godine medeno-plava boja kose sa talasima očarala je mnogobrojnu publiku. U trenutku kada joj je kosa slučajno pala preko desnog oka tokom snimanja „rodio se“ njen zaštitni znak – frizura „peek-a-boo“. Frizura o kojoj se mnogo pričalo, koju su mnoge žene pokušale da kopiraju, dok je ona u tom periodu bila jedna od najomiljenijih holivudskih ličnosti.

Kada je reč o stilizaciji kose uglavnom su preovladavale talasi u kosi bilo da su krupniji ili sitniji. Od dodataka za kosu volela je da ponese šešire i trake za glavu.

Frizure Veronike Lejk su bile inspiracija ženama širom sveta

frizure veronike lejkDa je njen uticaj bio toliko velik kod pripadnica lepšeg pola, dokaz je i to da je tokom Drugog svetskog rata Veronika bila pod pritiskom vlasti da podstakne žene koje rade u fabrikama da nose praktičnije frizure. Svoju dugu kosu koja joj je bila zaštiti znak drastično je skratila i nosila je kratke frizure. Nakon što je napravila ovu promenu i njena karijera je počela da posustaje, a sredinom pedesetih godina potpuno je napustila filmski svet.

Danas su njene frizure mnogim poznatim damama inspiracija, a nosi se u dubok bočni razdeljak u kombinaciji sa talasima u kosi. Iako je ovaj svet napustila 1973. godine ostaće upamćena kao jedna od najlepših glumica.

Do neke naredne teme,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com