Inspiracija

Najbolje frizure Odri Hepbern na filmu

Kada je reč o elegantnim i sofisticiranim modnim ikonama, malo ko je pamtljiviji od čuvene Odri Hepbern. Odri ne samo da je imala izvanredan stil, već je bila modna ikona od početka svoje karijere ranih 50-ih, preko 60-ih do svoje smrti 1993. godine. Njen prepoznatljiv izgled – efekat “mačije oči” i savršeno njegovane obrve – bile su istaknute njenim frizure koja su se stalno menjale. Odri Hepbern je često menjala frizure, nosila je dugu kosu, kratku, ali i šiške i bob frizuru. Kada se osvrćemo na filmske frizure ne zaboravimo onu scenu u filmu “Praznik u Rimu” kada je skratila kosu i kreirala izgled koji je pokrenuo sopstveni modni trend. Frizure Odri Hepburn su oduvek nezaobilazna inspiracija među ženama širom sveta. Danas se osvrćemo na neke najzapaženije frizure Odri Hepbern koje je nosila u svojim filmskim ostvarenjima.

najlepše frizure odri hepbernRoman Holiday / 1953.

Tokom scene šišanja u berbernici u ovom filmu, Odri je prešla sa duge na dramatičnu kratku kosu. Kratka kosa bila je upotpunjena tupim šiškama koje su bile savršene dužine da skrenu pažnju na njene besprekorne obrve.

Funny Face / 1957.

Kosa pokupljena u punđu koja je besprekorno zaglađena je jedna od elegantnijih frizura sa filmskog platna.

Love in the Afternoon / 1957.

Frizura glumice za ovaj film bila je stilizovana ukosnicama, a kosu su definisali prelepi talasi. Njene prepoznatljive šiške su bile podeljene na stranu.

najlepše frizure odri hepbern

 

Breakfast at Tiffany’s / 1961.

Ovo je daleko najpoznatija frizura čuvene Holi Golajtli o kojoj se najviše pričalo i pisalo. Svoju tamnu boju kose posvetlila je pramenovima, a pokupljenu kosu ukrasila upečatljivim detaljem.

My Fair Lady / 1964.

Iako je Odri izgledala sjajno sa kratkom kosom, za potrebe snimanja filma “My Fair Lady” imala je dugu kosu kako bi igrala prodavačicu cveća Elizu Dulitl. Upravo iz ovog filmskog ostvarenja je i čuvena bouffant frizura koja izgleda poput kraljevskih stilizacija.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com