Inspiracija

Jelenine beleške o lepoti: Kleopatra

šta svaki frizer mora da ima

Kada se pomisli na Kleopatru, prva asocijacija može biti njena moćna vladavina, lepota i intrigantan ljubavni život. Ali malo je poznato da je ova egipatska kraljica takođe bila veoma posvećena nezi svoje kose. Kleopatra je bila majstor u korišćenju različitih sastojaka iz prirode kako bi očuvala zdravlje i lepotu svoje kose. Otkrijmo zajedno neke od tajni njenog negovanja kose.

Prirodni sastojci

Kleopatra je verovala u moć prirodnih sastojaka i često je koristila biljke i ulja kako bi očuvala lepotu svoje kose. Jedan od njenih omiljenih sastojaka bio je ulje jojobe, koje je bogato hranljivim materijama i pomaže u hidrataciji kose. Takođe je koristila ulje argana, koje dubinski hrani kosu i čini je mekom i sjajnom.

Mleko i med

Kleopatra je bila poznata po svojoj lepoti i to delimično zahvaljujući njenom ritualu kupanja u mleku. Mleko nije samo činilo kožu mekom i hidriranom, već je i koristila za negu kose. Dodavanjem meda u mleko, Kleopatra je stvarala prirodni balzam koji dubinski hrani i hidrira kosu, čineći je mekom i sjajnom.

Egipatski parfemi

Egipatski parfemi bili su važan deo Kleopatrinih kozmetičkih rituala. Ona je koristila mirisno ulje i esencijalna ulja kao dodatak za negu kose. Ružino ulje, lavanda i jasmin bili su neki od omiljenih mirisa koje je koristila, čineći njenu kosu ne samo lepom već i mirisnom.

Masaža temena

Kleopatra je znala važnost masaže temena kako bi održala zdravu cirkulaciju i podstakla rast kose. Redovna masaža temena poboljšava opšte zdravlje kose, stimuliše folikule dlake i smanjuje lomljenje kose.

Hidratacija

Kleopatra je bila svesna važnosti hidratacije kose, posebno u vrelim egipatskim klimatskim uslovima. Redovno je koristila hidratantne maske i tretmane kako bi očuvala vlagu u svojoj kosi i sprečila oštećenja od sunca i vetra.

I dok su nam svi ti rituali možda daleko, možemo se inspirisati Kleopatrinim pristupom nezi kose koristeći prirodne sastojke i redovno negujući svoju kosu. Kleopatra nas podseća da je lepota unutrašnje i spoljašnje blagostanje, a nega kose je samo jedan od načina da se to postigne.

Do neke naredne teme,

Vaša Jelena

Izvor naslovne fotografije easylife.rs