Wedding blog

Najbolje vreme za kolorizaciju kose pre venčanja

Planiranje venčanja je period pun uzbuđenja i stresa, sa mnoštvom odluka koje treba doneti kako bi vaš poseban dan bio savršen. Jedna od tih odluka je kada je najbolje vreme da uradite kolorizaciju kose pre venčanja. Evo nekoliko ključnih faktora koje treba uzeti u obzir kako biste osigurali da vaša kosa izgleda fantastično na vaš veliki dan.

Vrsta kolorizacije

Prva stvar koju treba razmotriti je vrsta kolorizacije koju planirate. Da li želite drastičnu promenu boje ili samo osveženje postojeće nijanse? Evo nekoliko smernica:

Potpuna promena boje: Ako planirate da drastično promenite boju kose, najbolje je da to uradite najmanje tri meseca pre venčanja. To vam daje dovoljno vremena da se prilagodite novoj boji i da obavite eventualne korekcije ako boja nije ispala kako ste želeli.

Osveženje postojeće boje: Ako samo želite da osvežite postojeću boju, dovoljno je da to uradite dve do četiri nedelje pre venčanja. Na taj način će boja izgledati sveže, a imate dovoljno vremena za manje korekcije ako je potrebno.

Proba frizure

Planiranje probe frizure je ključno. Idealno je da boja kose bude završena pre probe frizure, tako da frizer može raditi sa tačnom nijansom vaše kose. Ova proba obično se zakazuje mesec dana pre venčanja, što znači da bi kolorizaciju trebalo uraditi nekoliko dana do nedelju dana pre probe.

Održavanje boje

Kolorizacija kose može zahtevati određeno održavanje kako bi boja ostala živahna i sveža. Evo nekoliko saveta za održavanje boje:

  • Koristite šampone i balzame za obojenu kosu: Ovi proizvodi će pomoći da vaša boja ostane intenzivna i sjajna.
  • Izbegavajte preterano pranje kose: Preterano pranje može izbledeti boju.
  • Zaštitite kosu od sunca: UV zraci mogu izbledeti boju, pa koristite proizvode sa UV zaštitom ili nosite šešir kada ste na suncu.

Testiranje i konsultacije

Ako niste sigurni koju boju želite ili kako će ona izgledati na vama, zakažite konsultacije sa svojim frizerom. Frizer vam može pomoći da izaberete najbolju nijansu i dati vam savete o održavanju boje. Takođe, možete uraditi test pramen kako biste videli kako boja izgleda pre nego što se odlučite za kompletnu kolorizaciju.

Planiranje vremena za oporavak kose

Kolorizacija može oštetiti kosu, posebno ako je reč o drastičnim promenama ili posvetljavanju. Planirajte dovoljno vremena za oporavak kose nakon kolorizacije. Koristite dubinske maske za kosu i tretmane za hidrataciju kako bi vaša kosa bila zdrava i sjajna na dan venčanja.

Idealno vreme za kolorizaciju kose pre venčanja zavisi od vrste kolorizacije koju želite, ali kao opšte pravilo, drastične promene radite najmanje tri meseca pre venčanja, dok osveženje boje možete raditi dve do četiri nedelje pre velikog dana. Nemojte zaboraviti na održavanje boje i negu kose kako bi vaša frizura izgledala savršeno na vašem venčanju. Konsultujte se sa svojim frizerom i planirajte unapred kako biste izbegli stres i uživali u svakom trenutku svog posebnog dana.

Do neke naredne teme,

Vaša Paolla