Transformacija

Nadogradnja prirodnom VS sintetičkom kosom

nadogradnja prirodnom kosom

U svetu nadogradnje kose se tokom vremena dolazi do noviteta u vidu materijala koji se koriste za nadogradnju kose kao i u samom stilizovanju nadograđene kose. Mnoge poznate ličnosti I influenseri nose nadograđenu kosu koja je prilagođena njihovom ukusu i prirodnoj kosi i daju nam pregršt ideja koji su to aktuelni trendovi kada je reč o nadogradnji kose.

Koje su to glavne razlike između prirodne i sintetičke nadograđene kose

Koji je „rok trajanja“? Nadogradnja ljudskom kosom može da traje najmanje godinu dana, ali i duže. Sintetička kosa od mesed do najviše tri meseca.

nadogradnja prirodnom kosomMogu li da je sušim fenom za kosu i stilizovati peparatima kao što su lak i gel? Prirodnu kosu da, sintetičku ne. Sintetička kosa će se slepiti od korišćenja proizvoda za stilizaciju kose i smanjićete njen životni vek.

Koja nadogradnja je skuplja? Svakako da je cena nešto veća za nadogradnju prirodnom kosom. Kvalitet je ključ dobrog izgleda nadograđene kose. Kvalitet je na višoj ceni.

Mogu li je farbati? Nadogradnju od prirodne kose svakako, u suprotnom ne nikako jer ovakvu kosu nije moguće tretirati bojama zbog materijala od kojih je izrađena.

Izgleda li kosa prirodno? U slučaju prirodne kose to i jeste svrha, a u slučaju sintetičke nadogradnje ponekad je moguće postići prirodan look bez obrzira što je tehnologija napredovala.

Da li mogu prati nadogradnju? Pranje sa prirodnom nadogradnjom je moguće, a u drugom slučaju nije jer će doći do zamršavanje kose koje nije moguće kasnije dovesti u red.

Sad kada ste dobili odgovore na najčešća pitanja u vezi nadogradnje kose onda vam je jasno zašto smo se mi odlučili da u našem salonu ponudimo nadogradnju isključivo prirodne kose.

Kosu koju nadogradite prirodnom kosom možete tretirati kao da je vaša prirodna. Tako da za njenu stilizaciju možete korisititi gotovo sve, valjak za pravljenje lokni, uvijače za kosu, presu i drugo.

nadogradnja prirodnom kosomPredlog kako da stilizujete nadograđenu kosu sami kod kuće

Korak 1 – Očetkajte kosu kako biste bili sigurni da nema čvorova, da nije zamršena i podelite je po sredini.

Korak 2 -Uzimajte pramenove kose i uvijajte ih uvijačem u suprotnom smeru vašeg lica. Držite uvijač vodoravno ostavljajući minimalne razmake između sledećeg pramena. Tako uvijte sve pramenove.

Korak 3 – Uzmite čistu suvu četku za kosu da biste je pročešljali i dali svojim uvojcima prirodni izgled postignut bez mnogo napora.

Korak 4 – Nanesite ulje za kosu kako biste kosu ukrotili. Naša preporuka je svakako višenamensko ulje za kosu iz linije Curl Manifesto koje je možete poručiti OVDE.

Čekamo vas u našem salonu u Belvilu da vam uradimo nadogradnju kose sa kojom ćete i vi zablistati u punom sjaju.

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com