Inspiracija

Najlepše punđe i kako ih napraviti

najlepše punđe

Punđa je najsvestranija frizura koju svaka dama voli da nosi. Punđu možete izabrati za frizuru za bilo koju priliku, događaj, odevnu kombinaciju, i sl. Najčešće ih biraju one dame koje imaju dugu kosu jer tako jednostavno mogu da sklone kosu sa lica.

Bez obzira na tip i teksturu kose, uverite se da vam punđa nije previše zategnuta. Zategnute frizure vuku kosu i kožu glave što nije baš dobro za njeno zdravlje. Uobičajeni alati za stilizovanje koji su vam potrebni su ukosnice, elastične gumice, češljevi za stilizovanje, alati za toplotno oblikovanje i dodaci u zavisnosti od prilike. Frizure sa punđama će se bolje držati na kosi koja je oprana pretodnog dana.

najlepše punđe Moderna francuska punđa

Potreban vam je češalj i ukosnice za kosu. Ova frizura je moderna verzija francuske punđe. Oblikujte prednji deo vaše kose u punđu. Pričvrstite je ukosnicama. Skupite ostatak kose i uvijte je u punđu. Pričvrstite isto ukosnicama. Dozvolite da se neki pramenovi kose oslobode kako biste uokvirili lice.

Tvist kruna punđa

Očešljajte kosu da biste je raspetljali. Ispletite kosu u francusku pletenicu i napravite krunu. Pričvrstite je elastičnom gumicom. Ostatak kose podelite na pola. Uvrnite jedan deo kose i umotajte ga oko jedne strane glave. Pričvrstite ga ukosnicama. Ponovite isto na drugoj strani.

Retro glam punđa

Skupite svu kosu i umotajte je u nisku, elegantnu punđu. Stilizujte prednji deo kose tako da izgleda bujnije. Nanesite lak za kosu da pričvrstite punđu.

Ovo su samo neke od predloga koje možeš i sama isprobati kod kuće.

Koju frizuru od ove tri ti biraš?

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com