Inspiracija

Konjski rep – frizura za sve prilike

konjski rep frizura za sve prilike
konjski rep frizura za sve prilike

1 / 2

U danima kada niste sasvim sigurni šta da radite sa kosom, uvek se možete osloniti na konjski rep. Stil je svestran i lak za postizanje, bez obzira na tip kose i teksturu. Konjski rep može upotpuniti svaki izgled, bilo da vodite aktivan životni stil i želite da bude jednostavan kada je u pitanju stajling ili želite šik izgled za posebnu priliku. Konjski repovi se mogu stilizovati i postići na različite načine.

Konjski rep – nesumnjivo jedna od najpopularnijih i najraznovrsnijih frizura. U nastavku teksta slede inspirativni načini na koje ga možete stilizovati.

Konjski rep i njegove stilizacije za sve prilike

Visok konjski rep

Slika 1 – Oduševljeni smo ovim visoko podignutim atraktivnim konjskim repom koji je nosila Bijonse na jednoj od glamuroznih događaja na crvenom tepihu. Na veoma moderan način dolazi se do elegantnog izgleda. Gumica kojom je rep vezan prikrivena je pramenom kose. Poseban pečat ovoj frizuri daje to što je on pri krajevima uvijen. 

Niski bočni rep

Slika 2 – Najbolji deo ovog “raščupanog” ili kako se popularno još zove “messy” looka je što najbolje izgleda na kosi nakon drugog dana pranja. Takođe, ukoliko ste svoju prirodno tamniju boju kose posvetleli pramenovima efekat je još jači, što vidite i na datom primeru. Biće vam potreban suvi šampon uz koji ćete stilizovati “nemirne” pramenove kose. Budite slobodne da više kose izdvojite i oslobodite od repa koje će vam padati preko lica.

konjski rep frizura za sve prilike

3 / 4

Konjski rep za romantične prilike

Pletenica i rep

Slika 3 – Frizuru sa kombinacijom pletenice i repa možemo jednostavno nazvati “rokerski šik”. Pletenica uklopljena uz talasast rep pun volumena je frizura koja je privlačna ali i laka za stilizovanje. Ova frizura je posebno nosiva tokom letnjih meseci kada želite da sklonite kosu sa lica što je više moguće, a da nosite rep. 

Bubble braid rep

Slika 4 – Ovaj look je inspirisan frizurama sa modnih pisti, a neodoljivo podseća i na frizuru Diznijeve princeze Jasmin, zar ne? Jedan od romantičnijih primera kako možete nositi rep naročito ako imate veoma dugu kosu. Izaberite jednobojne ili različite boje gumica kojima ćete vezati rep celom njegovom dužinom. 

 

 

 

konjski rep frizura za sve prilike

5 / 6

Konjski rep za svakodnevne prilike

The half-up pony

Slika 5 – Polupodignut rep podjednako možete nositi bilo da imate talasastu ili ravnu kosu. Izaberite onaj način koji vi više volite. 

Sakriven rep

Slika 6 – Na najlepši mogući način stilizovan rep da se postigne ženstveni izgled. Nakon što kosu pokupite u rep sa pramenom kose prekrijte gumicu za kosu. Ukoliko imate duge šiške stilizujte ih tako da budu podeljene na obe strane lica. Ne zaboravite da istaknete volumen na temenu glave jer je to ključ ove frizure. 

konjski rep frizura za sve prilike

7 / 8

Konjski rep za sve proslave

Rep od pletenice

Slika 7 – Ukoliko volite boho stil ovo je frizura za vas. Vežite kosu visoko a zatim ispletite neobaveznu pletenicu celom dužinom kose.

Rep i kosa na razdeljak

Slika 8 – Ako obično kosu delite na bočni razdeljak, predlažemo da svoj nisko vezan konjski rep stilizujete sa srednjim razdeljkom.

Kako vi stilizujete najčešće konjski rep?

Do neke naredne teme o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com