Saveti

Stilizovanje kose kod kuće sa fenom i presom

stilizovanje kose sa fenom i presom

Stilizovanje kose kod kuće ne mora biti naporno, teško i da oduzima mnogo vremena. Šta više, mnogi tvrde da je igranje sa kosom i njeno sređivanje dobro za podizanje dobrog raspoloženja.

Možda bi najbolje bilo da svaki trenutak proveden u svom stanu ili kući, a kada imate slobodnog vremena, posvetite nezi, a zašto ne biste krenuli baš od kose? Mnogim damama stilizovanje kose kod kuće predstavlja problem, s tim u vezi što nisu vične da se same isfeniraju. Imajte na umu da je sve stvar vežbe, a pre nego što se upustite u stilizaciju kose za početak bi trebalo da odredite idealan stil za vaš tip i dužinu kose, a kad to uradite, sledite ključne savete:

Savet 1: nega

Prvi korak je svakako odabir adekvatne nege. Izaberite šampon i masku za vaš tip kose na bazi kvalitetnih sastojaka.

Ako imate plavu kosu i želite da se rešite bakarnih tonvova izaberite proizvode iz linije Blond Absolu. Za one dame koje imaju suvu kosu idealna je linija Nutritive. Ukoliko farbate kosu preparati za negu kose iz linije Reflection su namenjeni vašoj kosi. Kosa koja je neukrotiva zaslužuje poseban tretman pa su tako šampon i maska iz linije Discipline pogodne za nju.

Savet 2: leave-in nega

Drugi korak je odabir leave-in nege za disciplinovanje vlasi i lakše i brže feniranje. Ako je vaša kosa slaba i skona je opadanju jedan od leave-in preparata koji bi trebalo da se nađu na listi jeste ojačavajući fluid za zaštitu kose od toplote prilikom sušenja iz linije Genesis. Svaka dobro stiliovana frizura mora da ima sjaj, a za to je najbolje Nutritive Elixir Ultime ulje koje je pogodno za sve tipove kose.

stilizovanje kose sa fenom i presomSavet 3: odabir fena za kosu

MoistureProtect fen napravljen je sa savršenom zaštitom uz ekskluzivni senzor.  Ulaganje u visokvalitetne alate za stilizovanje kose nikako ne može biti pogrešno. Veliku prednost dajemo fenu za kosu zbog njegovog pametnog senzora MoistureProtect koji prilagođava temperaturu prilikom sušenja kose.

Njegov senzor koristi infracrvenu tehnologiju za stalno dijagnostikovanje nivoa vlage u kosi i automtski prilagođava temperaturu koja će održati prirodnu hidrataciju kose. Ako imate bujnu i dugačku kosu najmanje što želite jeste da je oštetite, zato je ovaj fen dobar izbor, brzo sušenje na mnogo nežniji način od ostalih fenova za kosu.

Prednost ovog fena je i ta što ima šest fleksibilnih postavki brzine i toplote kao i obaveznu Cool Shot funkciju za oblikovanje po želji i regeneraciju jonima.

Savet 4: odabir četke za kosu

Čvrsta okrugla četka za kosu je neophodna za perfektno isfeniranu frizuru. Kod odabira četki važno je da birate one koje su od prirodne, kao i keramičke. Ako volite da se fenirate na ravno onda vam savetujemo da četke zamenite presom za kosu iz MoistureProtect linije koja održava ravnotežu prirodne vlažnosti kose čak i tokom ispravljanja.

Savet 5: završno stilizovanje

Odaberite lak ili gel za dodatnu postojanost i sjaj frizure. Završni pečat svakoj frizuri i njenom fiksiranju daje sprej za kosu iz linije Styling Couture. Pena za kosu koja daje frizuri volumen iz ove linije takođe je naša topla preporuka.

Važno je da znate i da kosu pravilno podelite kako biste je što lakše stilizovali i postigli rezultate kao da ste bile kod frizera.

  • Podelite kosu na što manje sekcije i krenite da fenirate kosu od donje sekcije ka gornjoj.
  • Štipaljkama za kosu odvojte svaku sekciju od druge.
  • Nikada ne uzimajte širi pramen kose nego što je vaša četka sa kojom se fenirate.
  • Četku držite u ruci sa kojom pišete, a fen za kosu u drugoj.
  • Fen za kosu postavite paralelno sa četkom, ali ne stavljajte na samu četku vrh fena.

Deljenje kose u sekcije važi i kada želite kosu da ispeglate peglom za kosu. A kako biste je ispravili bez čvorića tu je presa za kosu MoistureProtect koja ima specijalno pozicionirane plutajuće ploče koje se pomeraju da bi prilagodile potisak na kosu pri svakom potezu ispravljanja.

Stilizovanje kose kod kuće dobija sasvim neku drugu vrednost kada ste svojoj kosi pružili adekvatnu negu i izabrali one alate za njeno stilizovanje kakve ona zaslužuje.

Pogledajte na OVOM LINKU uz koje aparate možete kosu stilizovati brzo i lako.

Do neke naredne priče o kosi,

Vaša Paolla

Izvor fotografija pinterest.com